Hallo Allemaal, Vele foto's staan op deze site ( zie foto's bovenin ) Tevens heb ik nog enkele Fotos geplaatst op de volgende site: ( klikken op de link en dat is voldoende ) http://www.panoramio.com/user/313490
Ik ben weer thuis! Het is weer heel vreemd om niet iedere dag weer te lopen. Het " Plat Proate" is ook heel vreemd. Ik denk dat ik de draad wel snel weer kan oppakken. Het was een prachtige ervaring om deze tocht te mogen maken. Ik heb bijzonder goed weer gehad en nu aangekomen in Steijl is het weer ook weer prachtig. Ik geniet weer van mijn gezin en van de rust die ik toch meegenomen heb van mijn Camino.
Het regende in Santiago toen ik vertrok op 17 september. s'morgens vroeg de trein in en het spaanse landschap waar ik gelopen heb raasde met een indrukwekkende snelheid door mijn geheugen. Werkelijk bijzonder dat je snelheid hebt vergeten waarin wij leven.
Tussen Burgos en Logrono kwam er een bericht dat we verder vervoerd moesten worden per bus naar ons eindstation ( Hendaye, Frankrijk ) Er was iets met de rails bij pamplona, de trein kon niet verder. Was mijn camino dan toch nog niet voorbij? De 6 bussen in, met de complete trein, en op naar frankrijk. Een tocht van 3 uur over de snelweg, via San Sebastian, kwamen we s'avonds om half negen aan. Daar moest ik overstappen op de nacht -/slaaptrein naar Parijs. Ik ben ingestapt en in de couchet gelijk om half elf in slaap gevallen. ( 6 personen in een kleine ruimte als een berghok niet groter dan een poetskast op een gemiddelde school ) Ik heb als een os geslapen!!! Vijf voor zeven werd ik wakker in Parijs. De trein kwam precies op tijd aan in Parijs ( 07:10 ) snel de sokken aan, schoenen geveterd en de metro in voor mijn aansluiting in Gare du Nord, Daar heb ik de TGV genomen naar Brussel.
Allemaal mannen in pakken, en "Schlieps" met Laptops en druk telefonerend. Wat een verschil!! Waar was ik, in welke wereld ben ik terecht gekomen? Ik was net wakker, geurde als een "Verke" en voelde me voor het eerst op mijn Camino niet thuis. Ik moet terug naar deze wereld! Wen er maar alvast aan. Je hebt geen keuze! In Brussel een kaartje gekocht voor mijn verdere tocht naar Roermond, waar marleen, Eva en Pia mij kwamen afhalen. Tussen Brussel en Leuven begaf de trein het. Pech!!! De Camino wilde mijn reis wederom vertragen, alsof "HIJ" wilde dat ik rustig en bedacht terug moest keren. Niet te snel!!? dus!!? Terug naar Brussel om de reis met een andere trein verder te zetten. Na een Treinreis van ca. 32 uur heb ik Marleen, Pia en Eva mogen omhelzen op het Station in Roermond. Terug naar huis, en vele mensen hebben zich de moeite genomen om mijn aankomst met "Welkom thuis" te begroeten. Allen bedankt hiervoor. Mijn "Camino" van 835 km. en veertig dagen zit erop!. Vannacht heerlijk geslapen en op naar de toekomst. Ik kan de hele wereld aan!!! ![]()
Alle lieve mensen bedankt voor de leuke reacties en ondersteunende woorden. Ik heb veel aan jullie gedacht en heb voor iedereen een plaatsje in mijn hart gereserveerd. Ik zie jullie de komende dagen, weken wel. Nogmaals bedank voor allles ( ook voor de steun aan Marleen en kinderen )
Ik heb nog wat fotos' gedownload ( zie foto's bovenin )
Hiermee wilde ik afsluiten en tot ziens.
Groeten Paul. XXX

Sinds een week ben ik ook weer terug in het land. Nog geen tijd gehad om heel je verhaal te lezen, maar wat ik las over je terugreis herken ik heel goed. Ook ik stond stil op de meseta met de trein richting Hendaya en eerlijkgezegd vond ik dat niet eens heel erg. Wat een wereld van verschil! Ik ben nu een week thuis en ik MOET al weer van alles. Ik weet ook wel dat het niet anders kan, maar het is wel weer even schrikken. Wij hadden afgesproken elkaar misscien in Santiago weer te zien, maar uiteindelijk ben ik ongeveer een week na jou daar aangekomen. En alhoewel het nu al de derde keer was dat ik het plein voor de kathedraal opgelopen ben, het was toch weer een emotioneel moment. Ik ga je website zeker nog helemaal lezen en waarschijnlijk ook veel herkennen. Het ga je goed, en misschien tot ziens op een van de bijeenkomsten van St.Jacob. In die tussentijd: "buen camino"