Dag 38, Santiago de Compostela

Hallo allemaal,

Het gaat weer wat beter met mij! Gelukkig. Ik heb gisteren niet zoveel gegeten en rustig aan gedaan. Bij aankomst; eerst de kathedraal bezocht en bij de tourist-info wat informatie opgehaald ( waar alles te vinden is, in deze toch wel grote stad ) Ik heb een prachtig pension gevonden. Heerlijk om weer een kamer voor mij alleen te hebben. Na heerlijk uitgeslapen te hebben ( 10:00 uur ) Eerst gedoucht en het geeft een heerlijk gevoel om niet weer te hoeven lopen. Heerlijk ontbijt vanmorgen, Daarna naar de kathedraal, om de mis bij te wonen. Het was nog wat vroeg daarvoor ( 11:00 uur ) Om de hoek trof ik op dat moment Trisia, Eric, Maria en Sharon ( met Sharon loop ik vanaf het begin ) Heerlijk om haar weer te treffen. Ze had hetzelfde gevoel en we zijn samen naar de mis gegaan. Het was een geweldige mis. Daarna nog het gouden beeld van de helige st´Jacobus achterin de kerk geknuffeld. Voor iedereen heb ik een kaarsje aangestoken! Dit zal jullie goed doen!

Prachtig om deze mis samen te beleven, het zwengelen van het wieroookvat, de sfeer en het gevoel alsof je nog een dag met elkaar te delen hebt!! Hopenlijk tref ik ook nog Clara. Ook meegelopen vanaf de eerste dag. Ze zou vandaag ook aankomen. Voor Jeff geldt hetzelfde ( goed gevoel bij deze "gasten voor heel even in je leven" , maar voor altijd in je herrinering )

Gisteren nog een leuke avond gehad met allen van de vorige dag, Eerst lekker getafeld en daarna wat cafe´s opgezocht en afgesloten in een discotheek. Om 1 uur ben ik naar mijn pension gegaan. Het was voor mij goed zo! De anderen zijn waarschijnlijk nog door gegaan. ( hen kennende ) Zij hebben het vaker laat gemaakt, maar zijn ook nog een stuk "jonger" ( allen midden 20, begin 30 )

Vandaag zal ik nog wat kerken bezoeken en nog een kleinigheidje kopen voor mijn achterblijvers.

Morgen zal ik mijn terugreis inzetten. Langs de spaanse steden waar ik gelopen ben. om 09:17 vertrekt mijn trein in Santiago en kom ik om 20:40 uur aan in Hendaye. Daar neem ik de nacht TGV naar parijs en zal daar om 07:00 aankomen. Dan op naar Tegelen ( Steijl ) Rond de middag ben ik THUIS! :)

Blij om weer thuis te komen. Ik heb jullie allemaal gemist en zie er erg naar uit!!! :)

Tot snel, Groeten Paul

Miriam + Jos:
Hallo Paul !

Proficiat met het uitlopen van deze tocht. Een geweldige ervaring.
Iedereen zal wel weer blij zijn als je terug bent.
Goede reis terug en tot ziens in Steijl.

Groetjes uit Belfeld

Jos + Miriam
Kim Verbeek:
Hoi Paul,

Gefeliciteerd met het uitlopen van de tocht! Het was geweldig om je verslagen te lezen en de foto's te bekijken.
Een hele goede reis terug! En tot ziens beej de sjlegter.

Groetjes Kim.
17 september 2009
Hey Paul,

super dat je het gehaald hebt.

Groetjes Nico
Bert Kaufmann:
19 september 2009
Geweldig Paul!

Heel hartelijk proficiat met het volbrengen van je pelgrimstocht!

Hartelijke groet, Bert Kaufmann
gfdhgfhgfdhhdgfhdghhgfh:
9 december 2009

Laat een reactie achter

* Naam:
* E-mail: (wordt niet getoond)
Website: (optioneel)
* Reactie: