Dag 35, Palas de Rei - Ribadiso de Baixo

13 september 2009

Hallo, Holla, Buenas Diaz,

Hier zit ik weer te schrijven in een plaats genaamd Ribadiso da Baixo. Niet meer dan 1 huis. Hier is alleen deze albergue. Wel een hele mooie. Hij ligt aan een klein riviertje en het is hier prachtig. Hele mooie refugio ( kost maar 3 euro om hier te overnachten ) Vandaag zijn we door hele grote Eukaliptabossen gelopen. Geweldig om dat te zien. Het is alsof je je heel klein voelt. Als een mier in een korenveld!! HAHAHA. De kleine bergjes op en neer is totaal geen probleem meer.

Vandaag heb ik de hele dag met een iers meisje gelopen. Ik heb haar gisteren voor het eerst gezien en afgesproken om vandaag samen te lopen. Heel bijzonder verhaal. Zij heeft filosofie gestudeerd en wilde daar mee stoppen. Ze dacht, en overdacht teveel en heeft besloten om de camino te lopen om zich te fixeren op meer materiele dingen ( juist het omgekeerde wat andere mensen juist hier zoeken ) Ze gaat als ze terugkomt in Ierland werken als naaister. Echt z´n iers type! ( Mager, krullend haar, bleek als een koolwitje, heel bescheiden, verlegen, en met een prachtig iers accent ) Ze komt uit Galway, voor de kenners. Ik vertelde haar dat wij daar ook geweest waren jaren geleden. Het ijs was gebroken. Haar vader is konstrukteur en haar broer architect! We hebben zowat de hele wandeldag ( 7 uur gelopen, 28 km. ) met elkaar gesproken. Geweldig om zo nieuwe mensen te leren kennen. We hebben vanmorgen brood, tomaten, worst, yogurt en kaas op de markt gekocht in Melide en samen heerlijk buiten onder een boom gegeten.

Bij aankomst waren de anderen al in de Albergue. Gisteren hebben we een heerlijk avondje gehad in Palas de Rei. Er was feest in het dorp en er was een kermis. Weer met een podium, volksdansen, een band en vele dronken spanjaarden. Nieuwe mensen, zoals Vera ( Koln ) en Andreas ( Dortmund ) zijn bij de groep gekomen. Het was heel gezellig. Met z´n leuke groep optrekken is echt heel leuk.

Het is vanaf hier nog ca. 40 km. naar Santiago. Dinsdag zullen we elkaar weer allemaal zien in Santiago.

Het weer is nog steeds heel goed! 28 graden en veel zon. s´morgen trekt de mist snel op en wordt het snel heet. Ik heb al gegeten en ga straks met verschillende mensen aan de rivier wat liggen en nakletsen. Met Marleen, Eva en Pia nog bellen en mijn dag kan weer niet meer stuk.

Ik zal jullie op de hoogte houden. Allen trouwens nog bedankt voor de reacties en leuke, ondersteunende woorden.

Ik zal nog wat foto´s proberen te uploaden.

Groeten Paul

IMG_4781

mam en pap.:
13 september 2009
hoy paul
even weer een berichtje het begint op te schieten nou, ik merk het ook hoe je het beleefd,, ,de druk is er vanaf het is alleen maar leuk nog maar twee dagen en dan zit de camino er op
aan alles komt een eind geniet er maar vol op van ook in santiago
het honden sindroom heb je teminsten opgelost.
nou paul je hoord nog wel van ons
groeten mam en pap.
hans wies amy pam nabben:
14 september 2009
op het moment dat wij dit schrijven ben jij dus aan de laatste 40 km. bezig, wat goed. je kunt santiago dus al bijna zien liggen.
zet hem op dat laatste stuk.
14 september 2009
Hey Paul, veel plezier tijdens je laatste Camino-week. Zo te lezen komt deze week en de laatste dagen alles (letterlijk en figuurlijk) bij elkaar. Er wordt gedanst (wist nie dat je zo goed kon dansen!!), de groep wordt groter, een flinke tocht achter je en de stad lonkt. Maak er nog een hele fijne tijd van met mooie ontmoetingen, de aankomst, dansen en natuurlijk fiesta. Alvast proficiat. Ook een goede terugreis en komst met Marleen, Eva en Pia van ons allen uit Neel.
van ons allen uit Neel.
Tante Paula:
14 september 2009
Hallo pelgrim, genoten van je verslagen, schitterend vooral ook hoe je het zelf heb beleefd.
GERED TE TET zou Oma zeggen.

PROFICIAT

Groetjes Tante Paula
Paul:
Hallo Tante Paul, Roland & Familie, Familie Nabben en pap en mam,

Bedankt voor de reacties, Ik ben zelf ook wel tevreden over het resultaat tot nu toe. De laatste 20 km. Kan ik denk ik wel kruipen. HAHAHA.

Groeten paul
Ome Har en Tante Nel:
17 september 2009
hoi paul jammer van de laatste nacht je ziet wel, niet te vroeg juichen. we hebben erg met je meegeleefd en van je verslagen genoten. goede reis terug en wel thuis. tante nel en ome har.

Laat een reactie achter

* Naam:
* E-mail: (wordt niet getoond)
Website: (optioneel)
* Reactie: